Translate

woensdag 20 juni 2012

Vaderdag!



Het was vaderdag ! Ik wilde natuurlijk iets origineels maken , iets bijzonders.
Ik ging de tuin bijlangs , en wist het : Rabarberjam !


Ik had het nog nooit eerder gemaakt, maar er komt zeker weer deze jam op tafel!
Super gelukt !

Het cadeautje viel in de smaak, dus echt aan te raden !
Benieuwd hoe het eruit zag ? Ik heb de foto erbij gedaan !

Recept Rabarberjam

Je hebt nodig voor 1 potje :
* 300 gram rabarber
* 5 flinke aardbeien
* 250 gram Geleisuiker
* 1 takje Citroengras

Hoe maak je de jam?
1. Snij het grote blad van de rabarber af, je hebt nu alleen nog stengels.
2. Snij de stengels in stukjes. Wil je jam met stukjes ? Dan snij je de rabarber in stukjes van ±     2  cm. Liever geen stukjes? Snij de rabarber dan in stukjes van ± 0.5 cm.
3. Haal het groene van de aardbeien , snij dan de aarbeien in stukjes. Doe deze samen met de rabarber in een kom.
4. Doe de suiker erbij en laat dit 2 uur staan. Roer het om het half uur eventjes om.
5. Kook het mengsel in een pannetje. Zorg ervoor dat het 4 min. echt kookt. Ondertussen haal je de blaatjes van het citroengras-takje. Kook deze 1 min mee.
6. Schenk de jam in een potje en laat het goed afkoelen .

Daarna smullen maar !

Tips : Wil je gelei maken ? Laat de jam dan na het koken door een zeef , en doe dan de rest van de jam in het potje. Zo heb je geen stukjes meer !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten