Translate

zondag 9 september 2012

Pruimencrumble !

Lieve lezers !

Ik heb vandaag pruimencrumble gemaakt, van
eigen pruimen , van onze eigen bomen !
Het is nu ook nog een beetje het seizoen, en dat
is gewoon ook de manier waarop ik bakken en
koken het liefste doe. Namelijk :
Seizoensproducten gebruiken. En daardoor heb je
ook vaak verse gerechten , wat nog lekkerder is !
(En meestal ook gezonder...)

Je kunt de crumble eten als nagerecht, maar is ook
heerlijk als luxe ontbijt ! Het lekkerste is de crumble
met een toefje slagroom, met ijs of met vanillesaus.


Wat heb je nodig ?
* 800 gram pruimen
* 1 zakje vanillesuiker
* 70 gram boter , op kamertemperatuur + beetje extra om in te vetten
* 110 gram suiker
* 150 gram meel

Hoe maak je de crumble?
1. Halveer de pruimen en haal de pit eruit.
2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
3. Doe de pruimen in een mengkom en meng de vanillesuiker
    door de pruimen.
4. Vet een ovenschaal in en leg de pruimen met het vruchtvlees
    naar boven gekeerd in de schaal.
5. Doe de boter in een kom . Snij in kleine stukjes en voeg het
    meel toe. Kneed goed door elkaar. Voeg dan de suiker toe ,
    en ga net zolang door tot het een kruimelmengsel is geworden.
6. Schep het kruimelmengsel over de pruimen.
7. Zet een uurtje in de oven, en klaar ! Het smullen kan beginnen (:
    Serveer warm.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten